JP Smooth Gallery Module

Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Risicomanagement

Inkoop is het ‘managen’ van de externe resources voor een onderneming. Dit komt neer op het zoeken en vinden van de juiste balans tussen kosten en risico's. Risicomanagement beoogt de risico’s van de externe producten en diensten goed in kaart te brengen, zodat het bedrijf de beste keuze kan maken en kostbare missers voorkomt. 


Verantwoord besparen

Door de economische situatie moet er flink bespaard worden op inkopen. Aan leveranciers worden extra en structurele kortingen gevraagd, waardoor relaties onder druk komen te staan. Zolang er voldoende alternatieve resources voorhanden zijn, is dit niet zo erg. Als een leverancier die u écht nodig heeft –met een hoogwaardig product of dienst en veel toegevoegde waarde- de relatie verbreekt, kan dit vervelende gevolgen hebben! Verantwoord besparen is dus een goed idee, maar je moet wel weten wat je vraagt van elke relatie. Zie ook Leveranciersmanagement.


Risicoanalyse

Om deze risico´s in kaart te brengen wordt een risicoanalyse gemaakt. Van elke product(groep) en leverancier worden de risico´s vastgesteld. De analyse, gecombineerd met financiële gegevens, geeft helder het te volgen beleid aan.


Manders ICT Procurement heeft de expertise dit voor u te doen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.


 

Casus

Research Information Portal obv SaaS

Hoe kun je dure software voor kleinere research bedrijven laagdrempelig beschikbaar maken?

Lees meer...